2011. május 8., vasárnap

Májusi közös varrásunk

.
Eredetileg Győrbe készültünk a régiós találkozóra. Aztán először egy elháríthatatlan akadály, majd még egy jött, így kénytelenek voltunk idehaza maradni. De ha már varrós nap volt betervezve, akkor legyen varrós nap!

Egy újabb Amy Butler táska lett kiszemelve. Egy jó nagy (mit nagy, inkább hatalmas!) darab. De mi szeretünk pakolni :-))

Tegnap hajnalban rajzoltam ki a könyvből a mintát. Akkor már éreztem, hogy nem egy hipp-hopp darab lesz ez. Külön minta a bélésnek, külön a külső résznek, mivel jó nagy darab így belső zsebek is kellenek és még ráadásul legyen tartása is - főleg alul.

De Marcsi jött rögtön munka után. Egy nyugis kávé a teraszon :-))) (Matula lányoktól kapott bögrealátéttel :-)))
Majd csak szabtunk és szabtunk. Az átkozott ragasztós vatelin pedig ma azt mondta, hogy ő biza nem ragad. És nem is ragadt :-(
De azért végül valamelyest sikerült odarögzíteni az anyaghoz. Egy táskához 28 db kiszabandó rész kellett!!!! Tehát igazán nem is csináltunk semmi mást, mint szabtunk és vasaltunk.

Mintát illesztgettünk:



Meg persze nem egyszerű pamutvászonból készült a táska. Még évekkel ezelőtt - mondhatni ruhavarrós korszakomban - vettem ezt az anyagot a lányomnak szoknyának. Azóta ruhákat sem varrok, sőt ez az anyag is kiment a divatból.
(Ez egy jó fotó, mert Marcsi konstatája, hogy a minta az bizony nem szálirányban fut! ) De meg lett oldva a probléma :-))

Csak az egyikünk táskája lett csak ímmel-ámmal összerakva.

Ilyen állapotba várja, hogy sürgősen végezzek a házimunkával és minél hamarabb végleges formát öltsön.
Kellemes délután volt és táskavarrásilag roppant tanulságos. Ha Marcsi szakértelme és tapasztalata nincs jelen, akkor bizony lett volna pár elkeseredett pillanatom. Kicsit hozzászoktam /-tunk a japán könyvek szabásmintáihoz, így szinte ellenőrzés nélkül is lehet szabni. Evvel a mintával nem lett volna teljes a siker. Ha elkészülünk akkor természetesen mutatjuk a fotókat.


Ági, Marcsi

4 megjegyzés:

  1. Ahogy apukám mondaná, Ti aztán igazi táskagyárosok vagytok! ;o)
    És mindig szebbnél szebbek a végeredmények.
    Akkor jól hallottam az alátéteket ujjongani használat közben... :o)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szuper táskát alkottatok ismát,nagyon ügyesek vagytok!!!!

    VálaszTörlés
  3. Várom a képeket, közben kicsit irigykedem! Jó lett a malaclopó!

    VálaszTörlés
  4. Ó, igen! Alátétek jól "működtek" :-)) És igen, tényleg táskagyárosok vagyunk. A gyerekeim szerint, táskára, takaróra és neszeszerre lettem bekalibrálva.
    Elkészültem a táskával, teszem fel a képeket hamarosan. Összességében nagyon jó lett.
    Ági

    VálaszTörlés